Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013

Ανακοίνωση για το δίκτυο D-Star του Σ.Ε.Ρ

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους του D-star.

Επειδή όλοι με καλούν για να μάθουν τι συνέβη και έκλεισε το ψηφιακό
δίκτυο D-star, οφείλω να δώσω ορισμένες εξηγήσεις.

1ον: Για καθαρά προσωπικούς λόγους, δήλωσα πως δεν επιθυμώ πλέον να είμαι ο διαχειριστής του δικτύου του Σ.Ε.Ρ

2ον: Έδωσα όλους τους κωδικούς και τους σκληρούς δίσκους που χρειάζεται στο Δ.Σ του Σ.Ε.Ρ για την διαχείριση του δικτύου του.

3ον: Ζήτησα να μου επιστραφεί όλος ο 'περιφερειακός' εξοπλισμός των κόμβων (Κεραίες - Υπολογιστές - τροφοδοτικά - UPS - Ικριώματα κ.τ.λ) αφού επρόκειτο για εξοπλισμό που είχε αγορασθεί απο εμένα και τον προσέφερα με την μορφή απλής χρήσης περιορισμένης χρονικής διάρκειας.

4ον: Ζήτησα απο το Σ.Ε.Ρ την απεγκατάσταση και επιστροφή όλου του εξοπλισμού του κόμβου SV1U του όρους Υμηττός, ενημερώσαμε τον ιδιοκτήτη που φιλοξενεί τον εξοπλισμό στο χώρο του για την απεγκατάσταση του υπάρχοντος εξοπλισμού και την αντικατάστασή του με άλλον (ιδιοκτησίας του Σ.Ε.Ρ) και τελικώς μου επεστράφη όλος ο εξοπλισμός.
Επρόκειτο φυσικά για συσκευές που αγόρασα με προσωπικά μου χρήματα από την Ελληνική αντιπροσωπεία της εταιρίας ICOM.

5ον: Έγινε νέα πρόταση Σ.Ε.Ρ - SV1EDZ και λοιπών Συλλόγων, για τον ανασχεδιασμό του υπάρχοντος δικτύου και δικαιότερης κατανομής-παραχώρησης των συσκευών αναμεταδοτών που προσέφερε η εταιρία ICOM (Αφοί Παρισσινού) προς τον Σ.Ε.Ρ, ώστε να μπορέσει να υπάρξει αμεσότερη και αποτελεσματικότερη άρση πιθανών βλαβών στους κόμβους.

6ον: Η εταιρία Αφοί Παρισσινού, υπέγραψε νέο συμφωνητικό με το Σ.Ε.Ρ, που αναφέρει πως στο Σύλλογο προσφέρονται 2 ψηφιακοί αναμεταδότες, αντί των 5 που αρχικά είχε συμφωνηθεί.

Οι υπόλοιποι 3 αναμεταδότες παρέχονται πλέον δωρεάν στους ακόλουθους Συλλόγους:

1. Ραδιολέσχη Φλώρινας με διακριτικό αναμεταδότη SZ2RLF
2. Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ν.Σερρών με διακριτικό SZ7SER
3. Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Ν.Ιωαννίνων με διακριτικό SZ6IOA

Εδώ να σημειώσουμε πως αυτοί οι Σύλλογοι, φιλοξενούσαν τους κόμβους εδώ και 2 χρόνια και έχουν αποκτήσει την τεχνογνωσία που χρειάζεται για την επίβλεψη και συντήρηση του εξοπλισμού.

7ον: Ο εξοπλισμός που μου επεστράφη από το Σ.Ε.Ρ (Κεραίες - Υπολογιστές - τροφοδοτικά - UPS - Ικριώματα κ.τ.λ), θα τον μεταβιβάσω με χαρτί δωρεάς, στους Συλλόγους που ανέλαβαν τους τρεις κόμβους (Φλώρινα - Ιωάννινα - Σέρρες) ώστε να κλείσει εντελώς το κεφάλαιο ιδιοκτησίας του εξοπλισμού και να περαστεί στα περιουσιακά τους στοιχεία.

8ον: Ο πλήρης εξοπλισμός του κόμβου SV1U (αξίας 4.000 ευρώ) που βρίσκεται στα χέρια μου, θα δοθεί με χαρτί δωρεάς σε Σύλλογο της επαρχίας που θα σας γνωστοποιηθεί σύντομα.

Προσωπικά, λόγω της φύσης της επαγγελματικής μου ενασχόλησης, επισκέπτομαι εξαιρετικά ευαίσθητους χώρους και η εχεμύθεια είναι το βασικό μου χαρακτηριστικό.

Θα στείλω λοιπόν ένα μήνυμα σε ορισμένους που έσπευσαν να μας πούνε μέχρι και κλέφτες, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούμε την κατάσταση, παίρνοντας τηλέφωνα όπου βρουν μπας και καταφέρουν να συνεργαστεί κάποιος με αυτούς και γίνει δεκτή η παραχώρηση δικών τους αναμεταδοτών.

Προσέξτε ΄κύριοι΄ τι λέτε δεξιά-αριστερά γιατί θα σας γυρίσει μπούμερανγκ.

Να ξέρετε πως οι Συνάδελφοι στην επαρχία ξύπνησαν και δεν 'τρώνε΄πλέον το παραμύθι σας.

Όταν κάνανε τα πρώτα βήματα και έπρεπε να τους βοηθήσετε, τους αγνοούσατε και προχωρούσατε μόνοι λέγοντας πως είναι βλάχοι και δεν αξίζουν χέρι βοηθείας, τώρα τους παρακαλάτε αλλά δεν σας κάνουν τη χάρη.

Για τους φίλους λέμε, πως σύντομα το ψηφιακό δίκτυο θα επαναλειτουργήσει και θα μπορούμε να τα λέμε καθημερινά.

Με αγάπη για τον Ραδιοερασιτεχνισμό

SV1EDZ

Ηλεκτρονικός Ασυρμάτων Δικτύων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου