Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Αγαπητοί συνάδελφοι

Αγαπητοί συνάδελφοι,
κατά την τελευταία διαβούλευση που κατέληξε σε Υ.Α. τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, καθώς και κατά την πρόσφατη αλλαγή του Ν.3431 παρατηρήθηκαν κάποιες εμβόλιμες προτάσεις από την πλευρά των αρμοδίων (όρια ισχύος σε E.I.R.P. και υποχρέωση προμήθειας αδείας για κατοχή ραδιοερασιτεχνικών κεραιών).
Οι προτάσεις αυτές, εμφανώς στρέφονταν κατά της υπηρεσίας ραδιοερασιτέχνη στη χώρα μας και δεν είχαν ΚΑΜΜΙΑ σχέση με τη διεθνή αντίστοιχη πρακτική που εφαρμόζεται στις άλλες χώρες τόσο της Ε.Ε. όσο και εκτός Ε.Ε.
Οι αλλαγές αυτές τελικά δεν εφαρμόσθηκαν επειδή, αντέδρασαν καίρια κάποια σωματεία και κάποιοι συνάδελφοι. Ειδικά κατά την τελευταία αλλαγή του Ν.3431 τα ραδιοερασιτεχνικά σωματεία δεν είχαν ειδοποιηθεί από το Υπουργείο, με αποτέλεσμα οι όποιες ενέργειες τους να γίνουν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Η μοναδική ειδοποίηση που έλαβε η ραδιοερασιτεχνική κοινότητα, προήλθε από τον κ. Μπενμαγιώρ και τον ευχαριστούμε θερμά για αυτό. Σημειωτέον ότι ο κ. Μπενμαγιώρ, είναι συνταξιούχος διευθυντής του Υπ. Μεταφορών και δεν είχε καμία υποχρέωση να μας ειδοποιήσει...

Φοβόμαστε ότι ο κίνδυνος δεν έχει αποσοβηθεί και ότι μελλοντικά, μπορεί πάλι να έρθουν στο προσκήνιο παρόμοιες τυχαίες(;) προτάσεις από τους αρμοδίους.

Στα πλαίσια αυτά θα θέλαμε να μας γνωστοποιήσετε όσες σχετικές πληροφορίες γνωρίζετε, για της υποβληθείσες αυτές προτάσεις. Ιδιαίτερη σημασία θα έχει να γνωρίσουμε τα σκεπτικά των προτάσεων αυτών, τα στοιχεία των εισηγητών και των επιστημονικών συμβούλων τους, τους σκοπούς υποβολής των προτάσεων καθώς και τι νόμιζαν ότι θα διασφαλίσουν με της προτάσεις αυτές κλπ.
Οποιαδήποτε πληροφορία είναι ευπρόσδεκτη προκειμένου να καταλάβουμε το σκεπτικό που οδήγησε σε αυτές της προτάσεις και σε συνεργασία με τα σωματεία μας, να προετοιμαστούμε για την επόμενη τυχαία(;) πρόταση.
73 SV1GRN

-- 
www.athensqrp.net
http://www.facebook.com/pages/Athens-QRP-Net/204644222915852

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου