Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Προσοχή


Όπως γνωρίζετε πριν ένα μήνα περίπου, στην υπο συζήτηση τροποποίηση του Ν.3431 είχε συμπεριληφθεί πρόταση που υποχρέωνε τους ραδιοερασιτέχνες να παραλαμβάνουν άδεια για κάθε κεραία τους από την Ε.Ε.Τ.Τ.! Οι εισηγητές προφανώς δεν είχαν λάβει καθόλου υπόψη την διεθνή πρακτική. Ούτε είχαν έρθει σε επαφές με τα αρμόδια σωματεία. Εάν το έκαναν θα γνώριζαν ότι οι ραδιοερασιτέχνες λόγω του ότι συνεχώς πειραματίζονται, οι κεραίες τους συχνά τροποποιούνται, κατασκευάζουν άλλες κλπ.
Σε καμμία χώρα του κόσμου οι ραδιοερασιτεχνικές κεραίες δεν παραμένουν για πολύ καιρό χωρίς τροποποιήσεις. Ούτε βέβαια είναι εφικτό η Ε.Ε.Τ.Τ. να απασχολείται καθημερινά εκδίδοντας αυτές της άδειες.

Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών κάποιων σωματείων αλλά και αρκετών μεμονωμένων ραδιοερασιτεχνών προς πολλούς βουλευτές όλων των κομμάτων. Η παράγραφος που αφορούσε την άδεια της Ε.Ε.Τ.Τ. είχε διαγραφεί.
Σήμερα όμως που δημοσιεύθηκε το κείμενο στο ΦΕΚ βλέπουμε τα εξής:

1. Ορθά τοποθετήθηκε η προσθήκη στην παράγραφο 1. του άρθρου 29 για τον έλεγχο των κεραιών μας από την Ε.Ε.Τ.Τ. (τροποποιεί την παρ. κ' του άρθρου 12 του Ν.3431).
2. Στην τελευταία παράγραφο όμως, ο νομοθέτης επανέλαβε το ίδιο κείμενο (copy & paste) και μας συμπεριέλαβε και στην παρ. λβ' του άρθρου 12 του Ν.3431...
Αυτό θέλει μελέτη από τη νομική υπηρεσία των σωματείων διότι, η παρ. λβ' μιλά πάλι για άδειες από την Ε.Ε.Τ.Τ.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η προχειρότητα με την οποία συντάχθηκαν οι προτάσεις και τελικά η τροποποίηση του συγκεκριμένου νόμου. Σημειωτέον ότι η ραδιοερασιτεχνική νομοθεσία είχε μόλις αναμορφωθεί τον Σεπτέμβριο του 2011, μετά από δύο διαβουλεύσεις που κράτησαν ένα χρόνο. Η τωρινή προσθήκη τα αγνόησε όλα αυτά. Παρακάτω παραθέτουμε τα δύο αποσπάσματα για ενημέρωση σας.
73




-- 
www.athensqrp.net
http://www.facebook.com/pages/Athens-QRP-Net/204644222915852

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου